Informatie

Informatie

projecten

Diëtisten van DC010 zijn pro-actief in de regio. Regelmatig pakken we projecten op en dragen we bij aan de ontwikkeling van diverse materialen. Denk aan het voedingspaspoort en de signaleringskaart bij kwetsbare ouderen, maar ook het TOM project (Thuis Onbezorgd Mobiel) en het handboek voor de deelnemers van de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Hier vindt u meer informatie over een aantal van onze projecten.

Het voedingspaspoort

Het Voedingspaspoort is een klein boekje met vragen en illustraties die ouderen zelf in kunnen vullen. Er staan vragen in over de voedingsinname, de lichamelijke conditie, de schijf van 5 en het lichaamsgewicht. Op deze manier kan er gekeken worden wat de ouderen nodig hebben om goed gevoed oud te worden en ondervoeding te voorkomen. Doordat de ouderen het voedingspaspoort zelf kunnen invullen behouden zij de regie.

Het invullen van het paspoort is gemakkelijk, omdat de vragen met ja/nee beantwoord kunnen worden. Daarnaast heeft het paspoort een positieve uitstraling door gebruik van kleur en illustraties.

TOM project

Hoe zorgen we ervoor dat de groeiende groep ouderen zo lang mogelijk fit en vitaal zelfstandig thuis kan wonen?
Dit vraagt om multidisciplinaire, integrale preventieprogramma’s die mobiliteitsproblemen voorkomen, sociale contacten versterken en de zelfredzaamheid bevorderen. Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) is in de Gemeente Rotterdam in samenwerking met DC010 met succes geïmplementeerd. 

Zoek een praktijk

Diëtisten aangesloten bij DC010 zijn goed verdeeld in de regio Rotterdam en omstreken en soms ook daarbuiten. Bent u werkzaam, of woont u in de regio van Rotterdam? Er is altijd wel een DC010 diëtist bij u in de buurt. 

Klik hieronder voor een overzicht. 

Handige websites

Informatieve website met informatie, tests en recepten voor de kwetbare ouderen

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

Krijg je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnen?  Ontdek het door online Eetdagboek in te vullen. Je krijgt direct advies op maat.

Spijsverteringstest

Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid. Zorg goed voor je spijsvertering en je zorgt goed voor jezelf.
Check je spijsvertering en je weet beter hoe je gezondheid ervoor staat